Доступність посилання

ТОП новини

Справа MH17: родичі загиблих провели мовчазний протест біля посольства Росії в Гаазі


Наприкінці травня міжнародна слідча група повідомила, що літак рейсу MH17 збили з «Бука» 53-ї бригади протиповітряної оборони Росії
Наприкінці травня міжнародна слідча група повідомила, що літак рейсу MH17 збили з «Бука» 53-ї бригади протиповітряної оборони Росії

Біля посольства Росії в Гаазі (Нідерланди) родичі загиблих у катастрофі MH17 провели мовчазний протест.

Як повідомляє BBC, 8 червня вони виставили 298 білих стільців у парку навпроти будівлі посольства. На деяких стільцях лежали червоні троянди, а попереду – напис «Правосуддя для MH17».

Наприкінці травня 2018 року міжнародна Спільна слідча група (JIT) оголосила, що «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній» був збитий над Донбасом 17 липня 2014 року з установки «Бук», приписаної до 53-ї зенітно-ракетної бригади Збройних сил Росії.

Читайте також: Батьки загиблого із MH17: «Винуватців назвати поіменно і почати судовий процес»

Група Bellingcat незабаром опублікувала розслідування, в якому йшлося про те, що до транспортування «Бука» на Донбас, імовірно, причетний офіцер ГРУ Генштабу Збройних сил Росії Олег Іванников.

Слідчі: MH17 було збито «Буком» з російської бригади (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:31 0:00

Росія неодноразово заперечувала причетність до катастрофи «Боїнга», в результаті якої загинули 298 людей, переважно громадян Нідерландів.

XS
SM
MD
LG