Доступність посилання

ТОП новини

Російські тюремники: Сенцова оглянув консиліум лікарів


Олег Сенцов від 14 травня голодує в російській колонії, вимагаючи звільнити українських політв'язнів, яких утримує Росія
Олег Сенцов від 14 травня голодує в російській колонії, вимагаючи звільнити українських політв'язнів, яких утримує Росія

Консиліум медиків Лабитнангі в Ямало-Ненецькому окрузі Росії провів обстеження українського режисера Олега Сенцова, який 27-й день голодує в колонії, розташованій у цьому місті, повідомили в управлінні російської Федеральної служби виконання покарань.

«Повідомляємо, що засуджений Сенцов О.Г., який добровільно відмовився від прийому їжі, постійно перебуває під динамічним наглядом медичних працівників установи, де він відбуває покарання. 8 червня проведено черговий консиліум лікарів-фахівців «Лабитнангської міської лікарні». Сенцову проведено низку клініко-інструментальних досліджень. Надані рекомендації щодо подальшого ведення пацієнта», – йдеться в повідомленні.

Про стан здоров’я Сенцова, а також про те, що саме йому рекомендують російські лікарі, у повідомленні не йдеться.

Президент зустрівся із родичами політв’язнів у Росії (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:11 0:00

Засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають в російських в'язницях. 31 травня він заявив, що його «не цікавить обмін», адже він – «людина, яка йде до кінця».

Також наприкінці травня управління ФСВП у Ямало-Ненецькому автономному окрузі повідомило, що Сенцов дав згоду на «підтримувальну терапію».

Читайте також: Голодування Сенцова і заява Путіна про терориста і журналіста

Активісти в Україні і світі продовжують вимагати від Росії і її президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців. Акції проходять в різних країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov.

Сенцова разом із кримським анархістом Олександром Кольченком російські силовики затримали в анексованому Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північнокавказький окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова і Кольченка в список політв’язнів.

Лабитнангі, де утримують Сенцова, – місто в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Росії, розташоване північніше від Північного полярного кола.

XS
SM
MD
LG