Доступність посилання

ТОП новини

Рада сьогодні розгляне президентський законопроект про нацбезпеку


Народні депутати планують розглянути у другому читанні законопроект про національну безпеку України №8068.

Цей президентський законопроект є першим в порядку денному сьогоднішнього пленарного засідання Верховної Ради.

Читайте також: Парламент сьогодні може ухвалити новий закон про нацбезпеку. Які пропонують новації?

20 червня народні депутати почали розглядати у другому читанні законопроект про національну безпеку України №8068, розглянувши 38 поправок до документа.

Організація Transparency International Україна закликала Верховну Раду позбавити СБУ завдань та обов’язків у сфері протидії економічним та корупційним злочинам. Як вважають в організації, це дозволить спецслужбі звільнити «ресурси для ефективної боротьби із загрозами національній безпеці і зосередитися на контррозвідці та боротьбі з тероризмом».

ТІ Україна заявила, що підтримує внесення поправок до законопроекту №8068 «Про національну безпеку України», які забезпечать такі зміни.
Крім того, 20 червня біля будівлі Верховної Ради вимагали позбавлення СБУ завдань та обов’язків у сфері протидії економічним та корупційним злочинам.

У лютому президент України Петро Порошенко вніс до парламенту законопроект про нацбезпеку України. Як заявляв президент України Петро Порошенко, серед іншого, законопроект, передбачатиме запровадження цивільного парламентського контролю за діяльністю СБУ.

У квітні Верховна Рада підтримала президентський законопроект про національну безпеку.

XS
SM
MD
LG