Доступність посилання

ТОП новини

У КНДР розкритикували США після переговорів із Помпео


Майк Помпео на переговорах у Північній Кореї, 6 липня 2018 року
Майк Помпео на переговорах у Північній Кореї, 6 липня 2018 року

Північна Корея висловила розчарування підсумками переговорів у Пхеньяні за участю держсекретаря США Майка Помпео.

Як заявили в Міністерстві закордонних справ КНДР, у Пхеньяні не згодні з тим, що США вимагають від Північної Кореї односторонніх кроків із демонтажу ракетно-ядерної програми. Північна Корея, як і раніше, прихильна ідеї відмови від ядерної зброї, проте підхід США не сприяє досягненню цієї мети, додали у відомстві.

Читайте також: Повне ядерне роззброєння КНДР є умовою зняття санкцій – США

Раніше Помпео назвав дводенні переговори, які він вів у столиці Північної Кореї, успішними. «Ми просунулися вперед практично з усіх аспектів наших дискусій», – сказав Помпео на борту літака дорогою з Пхеньяна до Токіо.

Представник Держдепартаменту США раніше повідомила про домовленість створити робочі групи, які будуть вирішувати конкретні питання. Крім того, 12 липня представники Пентагону зустрінуться з північнокорейськими представниками, щоб обговорити репатріацію останків американських військовослужбовців, які загинули під час Корейської війни в 1950-ті роки.

Помпео під час свого візиту в КНДР – першого після зустрічі Дональда Трампа з Кім Чен Ином – не зустрічався з північнокорейським лідером.

Історична зустріч Дональда Трампа і Кім Чен Ина – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:54 0:00

XS
SM
MD
LG