Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Криму продовжив арешт звинуваченого в «інтернет-екстремізмі» лівого активіста Каракашева


За словами адвоката Олексія Ладіна, справа проти Каракашева (на фото) ґрунтується на листуванні кримчанина у закритій групі VK
За словами адвоката Олексія Ладіна, справа проти Каракашева (на фото) ґрунтується на листуванні кримчанина у закритій групі VK

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму залишив під арештом підозрюваного в екстремістських висловлюваннях у соціальних мережах лівого активіста з Євпаторії Євгенія Каракашева. Про це проекту Радіо Свобода Крим.Реалії повідомив адвокат Олексій Ладін.

За його словами, російський суд залишив чинним рішення Євпаторійського суду і Каракашев залишиться в СІЗО до 31 липня.

Співробітники кримського управління Слідкому Росії 1 лютого затримали Каракашева у Євпаторії за підозрою в екстремістських висловлюваннях у соціальних мережах. Пізніше суд заарештував його.

За словами Олексія Ладіна, справа проти Каракашева ґрунтується на листуванні кримчанина у закритій групі VK.

Каракашев вважає помилковими і сфабрикованими звинувачення, висунуті проти нього, і збирається довести це в суді.

1 березня в Севастополі у «справі Каракашева» пройшли обшуки в будинках лівих активістів Олексія Шостаковича, Олексія Присяжнюка, Ігоря Панюти, Івана Маркова та Артема Воробйова.

У Криму після анексії фактичні російська влада практикують масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського Національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір».

XS
SM
MD
LG