Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: за фактами подій біля САП і НАБУ відкрили кримінальні провадження


17 липня біля будівлі САП голову «Центру протидії корупції» Віталія Шабуніна невідомі облили зеленкою і закидали тортами
17 липня біля будівлі САП голову «Центру протидії корупції» Віталія Шабуніна невідомі облили зеленкою і закидали тортами

За фактами подій, що сталися біля приміщень Національного антикорупційного бюро України і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 17 липня, зареєстровані два кримінальні провадження, повідомила речниця генпрокурора Лариса Сарган.

«Так, за фактом хуліганських дій, вчинених групою осіб, які увірвалися в приміщення НАБУ на вулиці Сурикова, 3, пошкодивши при цьому вхідні двері й зовнішні ролети, зареєстровано кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацію ч. 2 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб – ред.)», – написала Сарган 18 липня у Facebook.

За її словами, за такою ж статтею відкрите кримінальне провадження і щодо сутичок біля будівлі САП.

Вранці 17 липня біля будівлі САП голову «Центру протидії корупції» Віталія Шабуніна, який разом з іншими активістами вимагав відставки керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, невідомі облили зеленкою і закидали тортами. Як повідомляв кореспондент Радіо Свобода, після цього Шабуніну знадобилася допомога медиків, зеленка потрапила йому в очі. У САП засудили насильство і закликали провести розслідування.

Читайте також: Відставка Холодницького і дешева ковбаса: хто і чому мітингував під стінами САП

Пізніше невідомі увірвалися до будівлі Національного антикорупційного бюро. За даними поліції, яка відкрила справу про хуліганство, після прибуття до будівлі НАБУ правоохоронці виявили, що на місці перебувають близько 30 людей – частина з них зайшла до приймальні громадян НАБУ, пошкодивши при цьому вхідні двері, також пошкодили фарбою зовнішні ролети будівлі і камери відеоспостереження.

XS
SM
MD
LG