Доступність посилання

ТОП новини

Тимчасово повіреного у справах Росії в США викликали в Держдепартамент – речниця


Речниця Держдепартаменту США Хізер Науерт
Речниця Держдепартаменту США Хізер Науерт

Помічник державного секретаря США з питань Європи і Євразії Весс Мітчелл викликав тимчасово повіреного у справах Росії в США Дмитра Жирнова у справі про ймовірне втручання Росії у внутрішні справи США. Про це у Twitter 5 серпня повідомила речниця Держдепартаменту США Хізер Науерт.

«Помічник державного секретаря Мітчелл викликав повіреного у справах Росії Жирнова, щоб отримати відповідь на спроби Кремля використовувати облікові записи у соціальних мережах для пропаганди насильства та розбрату в США – ми не потерпимо цього агресивного втручання», – написала вона.

2 серпня керівники розвідувальних та безпекових установ США заявили, що Росія продовжує зусилля для експлуатації та поглиблення розбіжностей в американському суспільстві. Також спецслужби заявили, що залишаються стурбованими щодо безпеки США під час майбутніх листопадових виборів до Конгресу.

Директор Національної розвідки США Ден Коутс тоді заявив: «Ми продовжуємо бачити з боку Росії кампанію втручання через повідомлення (в соціальних мережах – ред.), щоб спробувати послабити і розділити Сполучені Штати. Розвідувальна спільнота, як і раніше, стурбована загрозами майбутнім виборам у США, як проміжним (у листопаді 2018 року – ред.), так і президентським виборам 2020 року».

31 липня у Facebook повідомили, що викрили нову схему впливу на вибори у США, можливо, пов’язану з Росією.

Наразі у США триває розслідування ймовірного втручання Росії в президентські вибори у США в 2016 році. На початку серпня 2017 року спецпрокурор США Роберт Мюллер скликав велику колегію присяжних для розслідування «російського сліду» у виборах. Мюллер з’ясовує, чи була змова штабу Дональда Трампа з Кремлем з метою підірвати позиції кандидата в президенти від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Москва втручання у виборчий процес в інших державах категорично відкидає.

XS
SM
MD
LG