Доступність посилання

ТОП новини

Голова Харківської ОВА заявив про звільнення від російських військ села Мала Рогань


Водночас Олег Синєгубов вказав на випадки загибелі мирних жителів внаслідок обстрілів російських військ
Водночас Олег Синєгубов вказав на випадки загибелі мирних жителів внаслідок обстрілів російських військ

Збройні сили України перейшли в контрнаступ на деяких напрямках Харківської області, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов 27 березня.

«На сьогодні можемо впевнено сказати, що Мала Рогань повністю знаходиться під контролем наших військ і «зачищена» від окупантів. Триває ліквідація залишків військ Російської Федерації у Вільхівці. Женемо окупантів до кордонів із РФ», – заявив він у своєму Телеграмі.

Водночас Синєгубов вказав на випадки загибелі мирних жителів внаслідок обстрілів російських військ.

Читайте також: Російські війська розстріляли авто на Харківщині, загинули двоє дорослих і дитина – ОГП

Зокрема, родина з чотирьох людей загинула через авіаудари по Осколу в Ізюмському районі, чотирирічна дитина отримала поранення.

Офіг генерального прокурора повідомив загалом про сімох загиблих внаслідок обстрілу Осколу. Окрім згаданих чотирьох людей, серед яких семирічний хлопчик, в інших частинах села загинуло ще троє цивільних, один з яких – 16-річний підліток. Ще четверо селян отримали поранення.

Правоохоронці відкрили провадження за фактом порушення законів і звичаїв війни.

Російське масштабне військове вторгнення в Україну триває від ранку 24 лютого. Російські війська завдають авіаударів по ключових об’єктах військової та цивільної інфраструктури, руйнуючи аеродроми, військові частини, нафтобази, заправки, церкви, школи та лікарні.

Читайте також: «Друга Чорнобаївка». Яка російська техніка була на аеродромі Мелітополя до удару ЗСУ?

Обстріли житлових районів ведуться з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Колони бронетехніки російської армії намагаються оточити Київ та кілька обласних центрів неподалік російського кордону.

Росія заперечує, що веде проти України загарбницьку війну на її території та називає це «спеціальною операцію», яка має на меті «демілітаризацію і денацифікацію».

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG