Доступність посилання

ТОП новини

«Російська дезінформація – ось це жах»: посольство США привітало усіх із Гелловіном


На «Параді зомбі» у Києві до Гелловіну. 30 жовтня 2021 року
На «Параді зомбі» у Києві до Гелловіну. 30 жовтня 2021 року

Посольство США в Україні привітало усіх із Гелловіном веселим відеороликом, у якому «справжнім жахом» назвали російську дезінформацію.

Напередодні РНБО України повідомило про викриття російської мережі, що поширювала дезінформацією щодо вакцин від коронавірусу в Україні. Головною метою діяльності російської мережі було зірвати вакцинацію в Україні, що б призвело до великої кількості смертей від COVID-19, зростання недовіри та незадоволення діями влади, наголошують в РНБО.

У відомстві додають, що інформаційна політика Кремля просуває цілковито протилежні наративи щодо вакцин всередині самої Росії. У Росії та окупованому вакцинація усіх держслужбовців, учителів і медиків є обов'язковою.

  • За традицією, Гелловін відзначають у ніч із 31 жовтня на 1 листопада, перед католицьким Днем усіх святих.
  • Молодь полюбила цей день, за можливість цікаво розважитися, провести костюмовані вечірки, полякати перехожих на вулицях «ходою зомбі та іншої нечисті».
  • У крамницях зі спеціальними костюмами у переддень Гелловіну – ажіотаж.
  • Будинки вкривають штучним павутинням, на ганках з'являються вампіри, скелети, привиди, і звісно – традиційні гелловінські символи – гарбузи.​

У Нью-Йорку пройшов 31-й щорічний гелловінський парад собак у костюмах. Як це було, дивіться у фотогалереї Радіо Свобода.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG