Доступність посилання

ТОП новини

Лідери Демократичної партії США майже на 9 хвилин стали на коліно, вшановуючи Джорджа Флойда


На першому плані спікерка Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі і лідер демократичної меншості у Сенаті Чак Шумер, законодавці-демократи вшановують пам’ять Джорджа Флойда
На першому плані спікерка Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі і лідер демократичної меншості у Сенаті Чак Шумер, законодавці-демократи вшановують пам’ять Джорджа Флойда

У понеділок провідні законодавці демократи США протягом майже 9 хвилин схилялись на одне коліно, вшановуючи пам’ять Джорджа Флойда, чорношкірого чоловіка, чия загибель після затримання поліцією у США стала поштовхом до масових протестів у тій країні з вимогами поліційної реформи й подолання системного расизму поліції. Протести також супроводжувались погромами, вандалізмом у США. Їх частиною є заклики до відставки президента США Трампа.

У вшануванні брали участь спікерка Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі, лідер демократів у Сенаті Чак Шумер та інші демократи. Законодавці мали африканські шалики. Минулого тижня схожим чином пам’ять Флойда вшанували демократи у Сенаті США.

«Ви бачите, як довго коліно перебувало на його шиї», – заявила з приводу акції Ненсі Пелосі.

Під час затримання Флойда поліцейський тривалий час давив йому на шию коліном, коли чоловік лежав на землі. Флойд повторював, що не може дихати.

У понеділок демократи також представили свій пакет пропозицій щодо реформ поліції. У США поширюються заклики про розпуск поліції і позбавлення її фінансування. Під цими гаслами маються на увазі реформа поліції і спрямування коштів на соціальні програми для молоді, громад меншин тощо.

Президент США Дональд Трамп виступив проти таких гасел.

«Цього року ми побачили найнижчий рівень злочинності у писаній історії нашої країни, і тепер радикальні ліві демократи хочуть позбавити фінансування і відмовитись від нашої поліції. Даруйте, я хочу закону і порядку!» – твітував президент США у понеділок.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG