Російські війська за добу випустили 98 ракет, здійснили 65 обстрілів із РСЗВ – Генштаб

Уламок ракети, збитої на Київщині, 16 грудня 2022 року

Російські військові минулої доби випустили по Україні 98 ракет, повідомив у ранковому зведенні Генеральний штаб Збройних сил України.

«Російські загарбники завдали масованого ракетного удару по цивільній та енергетичній інфраструктурі нашої держави. Всього ворог випустив 98 ракет і здійснив понад 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Загроза авіаційних та ракетних ударів противника по об’єктах критичної інфраструктури залишається на всій території України», – наголосили у командуванні.

За даними Генштабу, протягом минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили атаки російських військ у районах понад 20 населених пунктів, зокрема це – Площанка, Червонопопівка, Білогорівка Луганської області й Бахмут, Опитне, Зеленопілля, Андріївка, Мар’їнка, Побєда і Новомихайлівка Донецької області.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Битва за Донбас: головне 3 травня (оновлюється)

Вранці 16 грудня Росія завдала чергового масованого удару, атакувавши Україну, за даними Повітряних сил, 76 ракетами, 60 із яких збили.

Міський голова Києва Віталій Кличко повідомив про вибухи в трьох районах Києва. Як повідомила київська влада, в повітряному просторі Києва було зафіксовано близько 40 ракет, з них сили ППО знищили 37.

Як зазначили в «Укренерго», це вже була дев’ята атака на енергосистему України, ціллю знову стали магістральні мережі та об’єкти генерації.

За даними «Укренерго», внаслідок обстрілів енергетичної інфраструктури найбільших уражень зазнали північний, південний, і центральний регіони.

Росія з використанням безпілотників і ракет розпочала масовані удари по українській енергетичній системі два місяці тому, 10 жовтня. За цей час їй вдалося вивести з ладу значну частину системи, в Україні здійснюються як планові, так і екстрені відключення електроенергії.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час