«Це гостра політична сатира»: у «Кварталі 95» прокоментували виступ з піснею «про Гонтареву»

Учасник студії «Квартал 95» Євген Кошовий та співачки хору імені Верьовки (Фото Горлушко Вальдемар, УНІАН)

У студії «Квартал 95» заявили, що всі їхні номери, в тому числі і останній, є гострою політичною сатирою.

«Квартал» – це гостра політична сатира, так було, є і буде. Навіть, якщо це не подобається деяким політикам. Саме політики, їх дії і наслідки їх дій, які відчувають мільйони українців, дають нам привід для сатири. Ми вдячні хору імені Верьовки та нам шкода, що заслужений колектив незаслужено піддається інформаційній атаці», – йдеться в повідомленні студії на сторінці у Facebook.

У «Кварталі 95» заявили, що колектив хору імені Верьовки «не брав участі в написанні матеріалу».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «У нас демократична держава»: Гончарук прокоментував пісню «Кварталу» про Гонтареву

В останньому випуску «Вечірнього кварталу» за 19 жовтня на телеканалі «1+1» гумористи разом з хором Верьовки фактично висміяли підпал будинку колишньої голови Національного банки України Валерії Гонтаревої. Після інциденту міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський попросив вибачення у Гонтаревої за виступ хору.

Остання назвала подію «соромом», вказавши, що у цивілізованому суспільстві неможливо уявити, щоб хтось «насміхався над людським горем». Український олігарх Ігор Коломойський, про якого у «пісні» теж неопосередковано згадували, прокоментував номер фразою «браво» і зазначив, що найдужче йому сподобалася фраза «Валерія думає на Валерича».

Генеральний директор – художній керівник Національного заслуженого академічного українського народного хору ім. Г. Верьовки Зеновій Корінець визнав, що пісня – «некоректна».

Колишня голова Національного банку України Валерія Гонтарева заявила, що вночі 17 вересня спалили її будинок в селі Гореничі під Києвом. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею про умисне пошкодження майна.

Національний заслужений академічний український народний хор України імені Григорія Верьовки заснований майже вісім десятиліть тому і об’єднує в своєму складі близько півтори сотні професійних співаків. Колектив відзначений численними національними та міжнародними нагородами. Його діяльність головним чином фінансується державою.