«Підтримуємо посла США у всьому, що вона робить» – Клімкін про Йованович

Your browser doesn’t support HTML5

Очільник МЗС України Павло Клімкін про підтримку посла США Марі Йованович

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що офіційний Київ повністю підтримує посла США Марі Йованович у її дипломатичній діяльності в Україні.

«Підтримуємо посла США у всьому, що вона робить. Ми розуміємо її заяви, як прояв, якщо хочете, партнерської занепокоєності щодо ходу реформ в Україні, щодо швидкості реформ в Україні, щодо того, що ми маємо зробити. В цьому сенсі вона має нашу повну підтримку, я це завжди казав і завжди повторюю», – сказав Клімкін.

Міністр закордонних справ також висловив вдячність США як стратегічному партнерові за послідовну підтримку в протидії агресії Росії і підтримці курсу реформ.

«США завжди були і є нашим другом і союзником. Без підтримки сполучених штатів ми б не досягли того, чого ми досягли», – сказав Клімкін.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Дешева маніпуляція» – Сакварелідзе про звинувачення Луценка проти посольства США в Україні

Раніше сьогодні і президент України Петро Порошенко заявив, що цінує нинішні відносини України і США та повністю підтримує діяльність посла США в Україні Марі Йованович.

5 березня під час виступу в Українському кризовому медіа-центрі посол США в Україні Марі Йованович закликала українську владу розслідувати інформацію про корупцію в «Укроборонпромі» та інших місцях», а також висловилася за звільнення очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.​

20 березня генеральний прокурор України Юрій Луценко в інтерв’ю американському виданню The Hill заявив, що посол США в Києві Марі Йованович передала перелік людей, яких просила «не переслідувати». В інтерв’ю The Hill Держдепартамент назвав цю заяву Луценка «відвертою вигадкою». Вашингтон заявив, що слова генерального прокурора України не відповідають дійсності і покликані послабити репутацію посла Йованович.