Україна готує контрнаступ «у наступні тижні» – Блінкен

«Росія вже зазнала поразки в тому плані, що їхні початкові наміри стерти Україну з мапи, підкорити її Росії, знищити її як незалежну державу. Це провалилось і не матиме успіху», – Ентоні Блінкен

Владі США відомо, що Україна готує контрнаступ вже «в наступні тижні», зазначив держсекретар США Ентоні Блінкен в інтерв’ю Fox News, яке оприлюднив сайт Держдепартаменту США.

Блінкен закликав спостерігати, «що буде далі». За його словами, «успіх полі бою – найкращий і, можливо, найшвидший шлях до перемовин, які принесуть справедливий та стійкий мир».

«Росія вже зазнала поразки в тому плані, що їхні початкові наміри стерти Україну з мапи, підкорити її Росії, знищити її як незалежну державу. Це провалилось і не матиме успіху», – заявив Блінкен.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Радіо Свобода Weekly: Про завдання звільнити усі території України заявили Зеленський і Буданов

Раніше керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що підготовка до контрнаступу Збройних сил України «йде за планом», але самі плани щодо його реалізації він не озвучуватиме.

У лютому керівник ГУР Міноборони заявляв, що від середини і до кінця весни на фронті відбудуться вирішальні бої, а в Пентагоні казали, що на Україну чекає важка боротьба навесні та влітку.

30 квітня президент Володимир Зеленський також наголосив, що на Україну чекають «головні битви цієї війни».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Що готує Росія до 9 травня і як протидіяти: ексклюзивне інтерв'ю із секретарем РНБ Олексієм Даніловим