Армія РФ «збирає нові сили» для атак на Лимано-Куп’янському напрямку – речник ЗСУ

Український військовий біля знаку з написом «Куп’янськ» у відвойованому напередодні ЗСУ місті Куп’янську на Харківщині, 14 вересня 2022 року, ілюстративне фото

Російські військові «збирають нові сили» для проведення атак на Лимано-Куп’янському напрямку, розповів начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі національного телемарафону.

«Там є ще там сили які можуть ефективно застосовуватися. Проте нові кадри збираються з тих, кого їм вдалося зібрати. Про високу якість говорити їх не приходиться», – йдеться у заяві.

За його словами, «противник там завершує підготовку своєї 25-ї армії, також формує штурмові загони які надалі будуть застосовуватися з намаганням прорвати нашу оборону». Євлаш зауважив, що українські військові «постійно укріплюються та продовжують нарощувати наші мінно-інженерні вибухові загородження».

Начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ уточнив, що російські військові «поки відмовились від тактики м’ясних штурмів під Лиманом та Куп’янськом».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Генштаб: у Токмаку російські військові забирають харчі в місцевих через затримки забезпечення

«Зараз ми не спостерігаємо бойових зіткнень, проте артилерія дуже активно застосовується. 556 разів противник гатив за минулу добу по нашим позиціям», – сказав Євлаш.

Раніше, Євлаш заявляв, що ЗСУ взяли під вогневий контроль трасу Бахмут – Горлівка, через яку сили РФ отримують постачання. Вогневий контроль «значно ускладнило логістику російських військ», казав він.

Звільнення Кліщіївки та Андріївки наблизило українські війська до одного з основних шляхів постачання до Бахмута, повідомляє Міністерство оборони Британії з посиланням на дані розвідки.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У ЗСУ підтвердили удар по штабу Чорноморського флоту РФ в Севастополі

«Цей тактичний успіх наблизив українські сили до дороги Т 05-13, одного з основних шляхів постачання до Бахмута з півдня. Однак Росія продовжує утримувати залізничну колію, яка пролягає вздовж насипу між Кліщіївкою та Т 05-13, створюючи перешкоду, яку легко захистити», – йдеться у повідомленні.

Британська розвідка зауважує, що недавнє передислокування російських ВДВ із Бахмута до півдня України, ймовірно, послабило оборону Росії навколо Бахмута.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час