Через два дні після оприлюднення листа до Пентагону Маск передумав щодо Starlink для України

«Попри те, що Starlink все ще втрачає гроші, а інші компанії отримують мільярди доларів платників податків, ми просто продовжимо безкоштовно фінансувати уряд України», – написав Ілон Маск

Ілон Маск заявив, що, попри те, що Starlink – проєкт його компанії SpaceX – втрачає кошти, «продовжимо безкоштовно фінансувати уряд України».

«Чорт з ним... попри те, що Starlink все ще втрачає гроші, а інші компанії отримують мільярди доларів платників податків, ми просто продовжимо безкоштовно фінансувати уряд України», – написав він у твітері.

Відповідаючи на коментарі, Маск додав: «Навіть так, ми все одно повинні робити добрі справи»

Хоча компанія SpaceX офіційно наразі не повідомляла про продовження надання Україні послуг Starlink безкоштовно.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Оплата коаліцією або інший постачальник. Глава МЗС Литви про вирішення проблеми зі Starlink

13 жовтня американський канал CNN із посиланням на лист, який отримав у своє розпорядження, повідомив, що компанія Ілона Маска SpaceX ще у вересні звернулася до Міноборони США із проханням взяти на себе фінансування використання Starlink для українського уряду й армії. Йдеться про понад 120 мільйонів доларів до кінця цього року і близько 400 мільйонів на наступні 12 місяців.

Сам Маск 14 жовтня підтвердив, що його компанія більше не надаватиме термінали Starlink для України безкоштовно.

Читайте також: У Зеленського відреагували на слова Маска про неможливість безкоштовно надавати системи Starlink Україні

Перед цим він заявив, що це коштувало компанії 80 мільйонів доларів і може перевищити 100 мільйонів до кінця року.

На початку жовтня американський мільярдер, засновник компанії SpaceX Ілон Маск у твітері написав, що задля досягнення миру Україна має залишатися нейтральною, а Росії треба віддати Крим. При чому, за його словами, «Крим формально є частиною Росії, як це було з 1783 року (до помилки Хрущова)».

Ця заява викликала осуд українського суспільства. Після критики та реакції президента Володимира Зеленського Маск заявив, що і далі підтримує Україну, але виступає проти «масштабної ескалації» у війні Росії проти України.

У лютому Ілон Маск безкоштовно надав Україні термінали Starlink для потреб українських військових.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час