Двоє людей загинули, 15 постраждали за добу через удари РФ у трьох областях

Наслідки російських обстрілів у Херсоні, лютий 2024 року

Двоє людей загинули, 15 – постраждали протягом доби через російські обстріли в Донецькій, Харківській, Херсонській областях, свідчать дані тамтешніх обласних військових адміністрацій.

Зокрема, як повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, напередодні в селищі Борова Ізюмського району внаслідок удару російських сил, попередньо, ракетою «Іскандер-М» загинув 70-річний чоловік, з-під завалів врятували жінку, постраждало 5 її дітей, а також чоловік з сусіднього будинку. Всього пошкоджені 12 будинків, зауважив голова ОВА.

Синєгубов також повідомив, що 7 березня після півночі внаслідок удару КАБом у селі Борова пошкоджений фасад житлового будинку, паркан і автомобіль, а у 73-річної власниці будинку – гостра реакція на стрес.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: CNN: російська ракета впала за 500 метрів від кортежу Зеленського та прем’єра Греції

Голова Донецької ОВА Вадим Філашкін зазначив, що протягом минулої доби внаслідок обстрілів із боку російських військ загинула одна людина – у Нетайловому, ще три людини в області зазнали поранення. Також, за його даними, внаслідок обстрілів пошкоджені житлові будинки і сільгосппідприємство.

Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін зауважив, що через російську агресію минулої доби в області були поранені чотири людини.

«Минулої доби противник обстрілював Золоту Балку, Берислав, Веселе, Львове, Дудчани, Михайлівку, Велетенське, Антонівку, Садове, Станіслав, Новоберислав і місто Херсон. Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, зокрема були пошкоджені 16 приватних будинків. У Херсоні внаслідок обстрілів пошкоджено вищий навчальний заклад, газогін та автомобіль. Також були зафіксовані влучання у припортову інфраструктуру», – написав Прокудін у телеграмі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Лисак: обстріли РФ спричинили пожежу в Нікополі, постраждала жінка

Він додав, що у населених пунктах області були влучання в об’єкт критичної інфраструктури і складське приміщення.

Станом на 21 лютого в ООН підтвердили, що внаслідок майже дворічного повномасштабного вторгнення Росії в Україну загинули 10 582 людей, ще 19 875 поранені. В організації припускають, що реальна кількість втрат серед цивільних осіб є набагато вищою.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час