Доступність посилання

ТОП новини

Тривимірні телевізори й суперекономні холодильники


Відвідувач перевіряє товщину (трохи більше 3 мм) 15-ти дюймового телевізора на стенді південнокорейського гіганта електроніки LG на виставці IFA у Берліні, 4 вересня 2009 року.
Відвідувач перевіряє товщину (трохи більше 3 мм) 15-ти дюймового телевізора на стенді південнокорейського гіганта електроніки LG на виставці IFA у Берліні, 4 вересня 2009 року.

Найбільший у світі ярмарок розважальної електроніки IFA-2009 відкрив сьогодні двері для широкого загалу. Шоу, яке щорічно проводиться в Берліні, експерти вважають справжнім дороговказом у майбутнє галузі. Підтвердженням цього стала й нинішня виставка.

Майбутнє вже почалося, тільки треба знайти, де його шукати, написав якось відомий американський фантаст Вільям Ґібсон. Одним з таких місць і є ярмарок розважальної електроніки в Берліні. Скажімо, телебачення надвисокої якості зображення. Дедалі більше магазинів сьогодні пропонують такі суперсучасні апарати. Перший же подібний телевізор було представлено ще 24 роки тому саме на ярмарку IFA. Головна дискусія цього року розгорнулася також навколо телевізорів, а саме телевізорів із тривимірним зображенням.

Телевізори – драматичні зміни

«Вже наступного року телевізори зазнають драматичних змін», – передрікає менеджер компанії Panasonic Йошііку Міяту. Panasonic сподівається, що стане першим виробником, який запропонує комплексне вирішення питання тривимірного телебачення. Також компанія Sony активно працює в цьому напрямку.

А от експерти з концерну Philips налаштовані скептичніше стовно швидкої появи в продажу телевізорів із тривимірним зображенням: мовляв, ще бракує справді дозрілої технології. Те, що пропонується, передбачає також окуляри, які добре знайомі всім з тривимірних кінотеатрів. «Ще не зрозуміло, чи будуть люди готові сидіти перед телевізорами в таких окулярах», – сумнівається представниця Philips Андреа Раґнетті. За її словами, є й альтернативні варіанти, коли окуляри не потрібні, але тут ще занадто багато роботи.

Екологічна свідомість

Отже, на тривимірні телевізори ще доведеться трохи почекати. Сьогодні ж останнім криком вважають світлодіодні телевізори. Вони стають дедалі досконалішими й доступнішими за ціною. Представник компанії Sharp Мартін Бекманн про переваги такої технології сказав: «По-перше, слід згадати про споживання струму. Нові телевізори значно менше споживають електроенергії. Таким чином виробники пішли назустріч споживачам і довкіллю. Але найголовніше, що важливо для телевізорів, це якість зображення. Завдяки новій технології зображення стає ще якіснішим».

Але, звичайно, на ямарку розважальної електроніки й побутової електротехніки в Берліні можна познайомитися не лише з останніми тенденціями розвитку телевізійної техніки, але й з новими цифровими фотоапаратами, ноутбуками, портативними навігаційними системами, стереоапаратурою. Головна ідея багатьох новинок – економне використання електроенергії. Сучасні холодильники, наприклад, вдвічі менше використовують струму, ніж їхні попередники.

Замість круїзу на кухню

Попри кризу, побутова електротехніка продовжує користуватися попитом. «У часи кризи дехто подумає, чи не варто замість подорожі залишитися вдома і, наприклад, провести вільний час зі своїми друзями. Можна, скажімо, спільно щось приготувати. Тому такий ефект позитивно вплинув і на нашу галузь», – сказав Ганс-Йоахим Камп з галузевої спілки «Побутова електроніка». Отже, замість круїзу на теплоході або поїздки на море споживачі купують нові електроплити, кавоварки або пилососи.

Загалом на міжнародному ярмарку розважальної електроніки й побутової електротехніки в Берліні представлено цього року понад 1100 експонентів з понад 60 країн. Очікується, що до дев’ятого вересня на ярмарку побуває близько 200 тисяч відвідувачів.

(Німеччина – Прага – Київ)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG