Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: вiйни України з Росiєю не буде


Президент Вiктор Ющенко запевняє, що, незважаючи на натягнутi вiдносини мiж Україною та Росiєю, вiйни мiж двома державами не буде.

«Вiйни з Росiєю не буде. Проблема стосується не відносин України з Росією. Чи є відносини Росії та України кращими, ніж Росії та Естонії? Чи немає у Литви та Польщі проблем із Росією? Чи можна назвати нормальними відносини Росії з Грузією? Мені продовжувати? Мова не йде про стосунки між особистостями. Кожна країна, яка розвиває свою політику на демократичних засадах та має кордон із Росією, буде мати складнощі з Москвою», – сказав Ющенко в iнтерв’ю бельгiйськiй газетi De Standaard, розмiщеному на офiцiйному сайтi глави держави.

Говорячи про конфлiкт мiж Росiєю та Грузiєю в серпнi 2008 року, Президент наголосив, що це був конфлiкт «мiж рiзними системами цінностей».

«Ми повиннi бути досить смiливими, щоб розвивати i захищати демократичнi цiнностi. В iншому випадку ми маємо проковтнути все спокiйно i спостерiгати, як основний принцип територiального суверенiтету з року в рiк втрачає своє значення», – сказав Ющенко.

XS
SM
MD
LG