Доступність посилання

ТОП новини

Львів планує поповнити асоціацію найпривабливіших туристичних міст


Фонтан Нептун на площі Ринок
Фонтан Нептун на площі Ринок

Львів – Львів може поповнити список міжнародної асоціації «European Cities Marketing». І стане 133 містом серед найпривабливіших туристичних міст світу. Про це мовиться на першій львівській туристичній конференції «Перемагай з Левом!», яка сьогодні продовжує роботу. Фахівці туристичного бізнесу з Австрії, Великобританії, Швеції, Польщі діляться з львів’янами своїм досвідом, що потрібно для того, щоб місто стало привабливим для туристів.

Протягом року Львів відвідує мільйон туристів. Половина з них – з України. Власне економічна криза сприяла розвиткові внутрішнього туризму. З іноземців найбільше число гостей з Польщі, Німеччини, Білорусії, США і Росії. В середньому іноземець за день у Львові залишає 100 євро, тому європейські туристи називають місто недорогим, зі смачною кухнею, великим вибором готелів і цікавими історичними пам’ятками. Це і робить місто привабливим, а ще важливо, щоб місто поповнило міжнародну асоціації знаних туристичних міст.
Площа Ринок, чорна кам’яниця


«Важливо, щоб приклади, які є в інших містах стали для нас прикладом. Вчитися потрібно на чужих помилках та успіхах. Вчитися найкраще у мережі, коли можеш написати, запитати і будувати власну стратегію розвитку туризму», наголосив заступник мера Львова Василь Косів.

Львів має потенціал, але не вміє з ним працювати

Під час туристичної конференції провідні експерти Європи з туризму проводять майстер-класи для львівських колег, розповідають про розвиток туризму у їхніх містах, знайомляться зі Львовом, його архітектурою і можливостями.

Дітер Хард-Штремайр, президент міжнародної асоціації «Eurоpen Cities Marketing», директор з туризму Ґраца, що в Австрії, зазначив в інтерв’ю Радіо Свобода, що Ґрац не є містом крамниць, містом шопінґу. Він називає своє місто безіменним, бо у ньому немає дуже привабливих історичних пам’яток (це при тім, що у Ґраці зберігся найбільший в Європі архітектурний ансамбль середньовіччя!), тому доводиться дуже багато працювати, творити проекти, щоб місто знали і сюди хотіли туристи приїхати.

Дітер Хард-Штремайр каже, що Львів має усі можливості поповнити міжнародну асоціацію знаних туристичних міст. Бо тут є архітектура, багата історія, готелі, професіонали. Тобто, місто відповідає усім стандартам, щоб стати членом асоціації.

«Львів зустрівся з такими великими проблемами, як і багато інших міст. Чи люди знають, де Львів, чи знають про це місто, чи мають гроші сюди приїхати. Це місто, яке захочуть відвідати європейці в найближчому майбутньому і туристичні оператори дивляться на нові продукти, шукають нові міста. Туроператори дивляться на Африку й Азію і раптом дізнаються, що є так багато напрямків у Європі, щоб сюди посилати туристів», – зазначив Радіо Свобода Дітер Хард-Штремайр.

З 1998 року історична частина Львова, а це більше 360 пам’ятників архітектури, перебуває від захистом ЮНЕСКО. Львів має великий потенціал, але не вміє ним скористатись. Польські колеги на конференції поділяться досвідом, як проводити промоцію міста. А ось якою має бути співпраця бізнесу і влади, про це львівські чиновники почують від шведських експертів.

(Львів – Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG