Доступність посилання

ТОП новини

Україна за реадмісією прийме до 10 тисяч нелегалів з ЄС – прикордонники


Державна прикордонна служба прогнозує депортацію в Україну 10 тисяч осіб за договором про реадмісію з Європейським Союзом у 2010 році.

«Відповідно до аналізу, проведеного фахівцями Держприкордонслужби, кількість прийнятих за угодою осіб з наступного року становитиме 8-10 тисяч за рік, з яких 6 тисяч – громадяни України, а до 4 тисяч – громадяни третіх країн», – повідомляє відділ з питань взаємодії зі ЗМІ й зв’язків із громадськістю Держприкордонслужби.

24 грудня на міжвідомчій нараді фахівці Держприкордонслужби й Міністерства внутрішніх справ обговорили механізм виконання угоди з ЄС про реадмісію, зокрема організацію взаємодії, розгляд справ щодо прийнятих осіб у судах, порядок дій посадових осіб.

Із 1 січня набуває чинності друга частина угоди між Україною і ЄС про реадмісію, відповідно до якої з 2010 року Україна буде приймати осіб, які прибули в країни ЄС із України і порушили правила в’їзду і перебування в країнах Євросоюзу.

Держприкордонслужба наголошує, що обов’язковою умовою прийняття осіб є наявність доказів їхнього перебування на території України.
XS
SM
MD
LG