Доступність посилання

ТОП новини

Україна готує допомогу постраждалим від землетрусу в Гаїті


Міністерство охорони здоров’я України готове направити до Гаїті мобільний госпіталь і надати фахову медичну допомогу постраждалим внаслідок землетрусу.

Як повідомили у прес-службі МОЗ, про це йшлося на оперативній нараді з керівництвом Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, яку провів міністр охорони здоров’я Василь Князевич.

Наразі визначаються обсяги необхідної кадрової й медикаментозної допомоги.

Раніше прес-служба українського МЗС повідомила, що Організація Об’єднаних Націй зацікавлена в тому, щоб Україна направила рятувальні загони й мобільні госпіталі для допомоги потерпілим від землетрусу на Гаїті. Президент Віктор Ющенко доручив Кабінету Міністрів невідкладно забезпечити надання гуманітарної допомоги країні, що постраждала від землетрусу.

Близько 30 країн світу направили на Гаїті своїх рятувальників, обладнання та медикаменти.

Президент США Барак Обама оголосив про розгортання однієї з найбільших рятувальних операцій у сучасній історії. На початковому етапі цих заходів адміністрація Сполучених Штатів виділила для допомоги населенню Гаїті 100 мільйонів доларів.

За повідомленнями, загальна кількість жертв землетрусу сягає 50 тисяч людей. ООН підтвердила, що під час 7-бального землетрусу 12 січня загинули 36 її працівників.
XS
SM
MD
LG