Доступність посилання

ТОП новини

Президент «прийняв відставку» Арсена Авакова


Указ про прийняття відставки голови Харківської обласної державної адміністрації розміщено на офіційному сайті голови держави.

В своєму указі Віктор Ющенко посилається на частину десяту статті 118 Конституції України: «Якщо недовіру голові районної чи обласної державної адміністрації висловили дві третини депутатів від складу відповідної ради, Президент України приймає рішення про відставку голови місцевої державної адміністрації».

Сьогодні ж Харківський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову Арсена Авакова до Харківської обласної ради про визнання протиправним та скасування рішення про висловлення йому недовіри. Про це повідомила прес-служба Харківської обласної ради.

У середу Харківська обласна рада висловила голові облдержадміністрації недовіру, мотивувавши це рішення незадовільною роботою Авакова з культурного та соціально-економічного розвитку регіону, а також обвинувативши його у використанні адмінресурсу напередодні другого туру виборів Президента.

Голова облдержамінстрації назвав це рішення незаконним і таким, що прийняте з порушеннями регламенту, і подав позов до суду.

Учора Президент звільнив голову Дніпропетровської облдержадміністрації Віктора Бондаря, якому в середу так само висловила недовіру Дніпропетровська облрада.

При цьому щодо Бондаря Ющенко скористався частиною дев’ятою статті 118 Конституції України: «Обласна чи районна рада може висловити недовіру голові відповідної місцевої державної адміністрації, на підставі чого Президент України приймає рішення і дає обґрунтовану відповідь».
XS
SM
MD
LG