Доступність посилання

ТОП новини

Україна приєднається до сил реагування НАТО цього року – представник Альянсу


Керівник оборонного коледжу НАТО в Римі генерал-лейтенант Вольф-Дітер Льозер заявляє, що Україна долучиться до сил реагування НАТО влітку цього року.

«У ЗМІ сталося непорозуміння. Тому що прес-секретар говорив про ротації сил швидкого реагування №15-16. І це просто порядковий номер цих сил. А у пресі прозвучало, що Україна візьме участь в силах швидкого реагування в 2015-2016 роках. Але не неправда. Україна – перша і єдина країна-партнер НАТО, яка долучиться до Сил реагування НАТО цього року, починаючи з липня в межах атомно-біологічно-хімічна захисної команди в складі німецького батальйону. Останнє їхнє навчання пройде в червні в Німеччині, яка це підтримує», – сказав Льозер, який перебуває в Україна в межах 10-го тижня НАТО в Україні.

Сили реагування НАТО – технологічно сучасні війська високого рівня готовності, що складаються із сухопутних, повітряних, морських і спеціальних сил, які Альянс може швидко розгорнути там, де потрібно. Вони мають на меті оперативно реагувати на різні види криз у світі.
XS
SM
MD
LG