Доступність посилання

ТОП новини

Ректори вишів Харкова захищають Табачника за його «високі моральні якості»


Рада ректорів вищих навчальних закладів Харкова виступила в вівторок на захист міністра освіти та науки Дмитра Табачника.

У зверненні до Президента, Прем’єр-міністра та Голови Верховної Ради, яке підписали керівники 29 вишів Харкова, наголошується на безпідставності, на їхню думку, постановки питання про звільнення новопризначеного міністра.

«Ми знаємо Дмитра Табачника як високоінтелектуального досвідченого керівника, принципову людину з високими моральними якостями, яка спроможна вирішити нагальні проблеми реформування освітньої галузі», – мовиться у листі ректорів харківських вишів.

Спроби, за їхніми словами, дискредитації міністра освіти керівники вищих навчальних закладів називають «необґрунтованими та небезпечними», такими, що несуть «загрозу втягування студентської молоді в політичні конфлікти, що є неприпустимим».

Дмитро Табачник був призначений міністром освіти та науки України 11 березня.

Уже наступного дня депутат від НУНС В’ячеслав Кириленко зареєстрував у Верховній Раді проект постанови про звільнення Табачника.

Згодом сесії кількох обласних рад ухвалили звернення до Президента з вимогою звільнити міністра, а студенти в кількох містах почали проводити акцію під назвою «АнтиТабачна кампанія».

А в вівторок і Блок Юлії Тимошенко заявив, що його фракція в Верховній Раді теж виступає за відставку Табачника і буде вимагати на найближчому сесійному засіданні «в першочерговому порядку» розглянути питання про це.

БЮТ називає призначення Табачника міністром «зневагою до української держави». «Перебування в уряді відвертого українофоба з україноненависницькими поглядами на посаді, від якої прямо залежить виховання, освіта, формування духовності української молоді, уже сьогодні викликало хвилю обурення широкої громадськості, учнів, студентів, наукової еліти», – мовиться в заяві БЮТ.

Дмитрові Табачнику закидають проросійську чи й антиукраїнську орієнтацію та бажання надати російській мові статус другої державної.
XS
SM
MD
LG