Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Криму каже, що не називав Севастополь неукраїнським містом


Голова Ради міністрів Криму Василь Джарти спростовує повідомлення про те, що він нібито назвав Севастополь не українським містом.

«Моє висловлювання дослівно звучало так: «Не можна сказати, що Севастополь – не українське місто. Просто його традиційно називали містом слави російських моряків», – цитує Джарти прес-служба Президента України.

За словами прем’єра Криму, «мабуть, сталася прикра помилка», і журналіст, який цитував його вислів, просто втратив одну частинку «не». «А це геть спотворило сказану мною фразу. Тому я ще раз підкреслюю – я сказав, що не можна вважати Севастополь не українським містом. Я хотів би, щоб усі знали і розуміли – кордони України є непорушними і це не перешкоджає, а навпаки – зміцнює нашу дружбу з Росією», – наголосив Джарти.

Вчора російське агентство РІА «Новості» поширило інтерв’ю з висловом керівника кримського уряду про те, що він не вважає Севастополь українським містом. «Погодьтеся, не можна сказати, що Севастополь – це українське місто. Його споконвіку називали російським містом, містом російської слави. І ми повинні пишатися, що там розташований російський Чорноморський флот», – цитувало агентство слова Джарти.

Того ж дня заступник голови Верховної Ради Микола Томенко заявив, що і Президент України Віктор Янукович, і правоохоронні органи мають адекватно відреагувати на слова Джарти.

XS
SM
MD
LG