Доступність посилання

ТОП новини

Рівненська облрада закликає денонсувати угоду щодо ЧФ Росії


Рівненська облрада з другої спроби на черговій сесії ухвалила звернення до всіх владних структур, жителів Рівненщини та всього українського народу з приводу підписання президентами України й Росії і ратифікації Верховною Радою і Державною думою угоди про нові терміни базування Чорноморського флоту Росії в Криму.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, депутати висловили стурбованість фактом підписання цієї угоди. За їхніми словами, вона фактично заклала механізм, «який нищить український суверенітет і в майбутньому унеможливить вихід України з-під іноземного впливу».

Відповідальність за зраду національного суверенітету України несе кожен депутат, який проголосував за ратифікацію угод, підписаних Януковичем, наголошують рівненські депутати.

Вони також засудили позицію Віктора Януковича стосовно оцінки Голодомору 1932-33 років, яку він озвучив 27 квітня у Страсбурзі, а також висловили стурбованість російсько-українськими ініціативами щодо створення спільних підприємств у стратегічних галузях енергетики, авіації і транспортних систем.

Рівненські депутати вимагають від своїх колег з Верховної Ради денонсувати угоду і закликають правоохоронців забезпечити збереження державного суверенітету та не допустити антидержавницьких дій з боку влади.

За звернення проголосували 50 із 71 присутнього депутата.

Подібне звернення депутати планували ухвалити на позачерговій сесії, але для цього не було кворуму.

Попередньо аналогічне звернення ухвалили депутати Рівненської міської ради.
XS
SM
MD
LG