Доступність посилання

ТОП новини

Урядовці вирішили покласти край «зарплатам у конвертах» (огляд преси)


Київ – Найближчим часом на розгляд Верховної Ради буде поданий законопроект, який минулого року спричинив обурення підприємців. В ньому, за інформацією «Ізвестій» в Україні», пропонується збільшити відрахування бізнесу в соціальні фонди. Зокрема, незалежно від суми реальної зарплати, працедавцям доведеться сплачувати конкретну суму, в тому числі й у пенсійний фонд. У такий спосіб урядовці прагнуть нівелювати зиски від оплати праці в конвертах. Про інші зміни, передбачені у законопроекті, йдеться в статті «Розплата за зарплату, або Бізнес може стати надто дорогим задоволенням».

Нині російський газ бореться за своє «виживання» в Європі, стверджує газета «Україна молода». Посилаючись на думки західних експертів, видання пише, що питання природного газу в Європі застаріло політично. Вже нині попит на нього знизився на 13%, а до 2050 року він уже не відіграватиме провідної ролі. Тому, як наголошує видання, Україні треба добре обміркувати «газові» пропозиції Москви, перш ніж погоджуватись на них. З деталями цього питання знайомить матеріал «Краще газу гірше не буває».

Чому прощання з тоталітаризмом вимагає від Росії та України так багато часу? Що і хто гальмує його? Про це розмірковують журналісти газети «День». Видання пише, що десталінізація і детоталітаризація – процеси, що вимагають терпіння і вміння від реформаторів. Найкращий засіб проти тоталітарної ідеології – це розбудова розвиненої демократичної держави, в якій переважна більшість громадян буде задоволена своєю країною.

Стан житлово-комунального господарства для керівника будь-якої території – головний біль. Завдання доводиться вирішувати нелегке: як за мінімуму бюджетних коштів здолати проблеми відразу з кількох напрямків, починаючи від реконструкції теплоцентралі й закінчуючи капітальним ремонтом дахів? Чи зможуть у цій ситуації допомогти об’єднання співвласників багатоквартирних будинків? І як тут бути, якщо житло споруджувалося ще в 1950–60-х роках і весь свій ресурс уже давно випрацювало? Про це пише газета «Голос України» у публікації «Поки нема інвестора, виручає самоорганізація мешканців. Чи надовго?».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG