Доступність посилання

ТОП новини

Головний закон фармринку: люди хворіють, товар продається (огляд преси)


Київ – За тиждень пройде черговий раунд переговорів із перегляду газових угод між Україною та Росією, укладених 2009 року. Як констатує газета «День», після безрезультатної зустрічі в Києві міністра енергетики України Юрія Бойка і голови російського «Газпрому» Олексія Міллера рівень представництва підвищений до рівня глав урядів. Питання в тому, чи виросли при цьому шанси знайти взаємоприйнятне вирішення питання, зазначає видання. Адже час грає на російському боці: чим довше йтимуть розмови, тим ближче зима. Відтак завдання української сторони – не повторити ситуації 2009 року і діяти оперативно та злагоджено. Заголовок статті – «Формула перегляду».

Партія влади розпочинає силову зачистку від конкурентів із прицілом на майбутні вибори, стверджує «Ділова столиця». Однак забезпечивши лідеру «Батьківщини» місце на нарах, влада, сама того не прагнучи, підвищить її передвиборчий рейтинг. Відтак план «регіоналів» щодо нейтралізації основного конкурента дасть прямо протилежний результат.
Підготовка до проведення чемпіонату Європи з футболу дозволить освоїти понад 33 мільярдів гривень. Доступ до левової частки цих коштів отримають лише вибрані структури. Які саме і до кого вони наближені, йдеться в матеріалі «Проїжджа частина», яку також друкує «Ділова столиця».

Головний закон фармацевтичного ринку гласить: люди хворіють, товар продається. Як стверджує газета «Голос України», нездоровий споживач вигідний тим, хто робить медичні препарати. А поки медикамент дійде до покупця, свій інтерес у його вартість закладуть усі, хто бере участь у цьому просуванні: ті самі дистриб'ютори й аптеки. І тому українці переплачують за ліки вдесятеро. Про це «Голос України» наголошує у матеріалі «Фармринок – бізнес, який працює на свій прибуток».

За радянських часів тим, хто підсів на читання художньої літератури, було легко орієнтуватися. Існував цілий цех регулювальників літпроцесу, які ретельно стежили за тим, що, а головне – як читати. Коли ж «Титанік» соцреалізму пішов на дно, на літературній поверхні не лишилося жодних дороговказів. Проте, як стверджує газета «Україна молода», колишнє критичне плесо недовго лишалося пустельним, його швидко затягло густою ряскою примітивних смакових оцінок. Збагнути щось у письменницькій ієрархії стало важко навіть досвідченому читачеві. Про те, як і які треба читати книжки, розповідає літературний критик Костянтин Родик.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG