Доступність посилання

ТОП новини

У США оприлюднили документи бін Ладена


У Сполучених Штатах Америки сьогодні оприлюднили кілька документів із тих, які захопили американські військові під час минулорічного рейду до житла провідника терористичної мережі «Аль-Каїда» Усами бін Ладена, в перебігу якого його й убили.

Серед документів, оприлюднених на сайті Центру боротьби з тероризмом армії США, є, зокрема, скарга бін Ладена на розлад діяльності «Аль-Каїди» і на скорочення довіри до неї з боку мусульман.

Документи свідчать, що бін Ладен був ладен «почати нову фазу» своєї боротьби, щоб «виправити помилки» і поновити напади на американців та розробити нові замахи на вбивство керівників США, зокрема, замах на літак Барака Обами.

У документах також згадані «варті довіри пакистанські брати», але не названо жодного пакистанського урядовця, який міг би знати про перебування Усами бін Ладена в Пакистані чи допомагати йому.

Учора сповнився рік відтоді, як загін спецпризначення військ США штурмував будинок у Пакистані, де переховувався бін Ладен, і вбив його, офіційно через те, що він вчинив збройний спротив.
XS
SM
MD
LG