Доступність посилання

ТОП новини

Клінтон: США очікують на завершення переходу Єгипту до демократії


Сполучені Штати очікують від військової влади Єгипту завершення процесу переходу до демократії. Про це заявила держсекретар США Гілларі Клінтон.

«Протягом всього цього процесу, Сполучені Штати підтримували прагнення єгипетського народу мирно перейти до демократії. Зараз єгипетський народ може самостійно визначати своє майбутнє. Ми очікуємо, що президентські вибори у найближчі вихідні пройдуть за умов, що сприятимуть мирному, справедливому і вільному волевиявленню», – наголосила Клінтон.

Коментар держсекретаря США надійшов після того, як Вищий конституційний суд Єгипту оголосив про розпуск нещодавно обраного парламенту країни.

Крім того, окремим рішенням суд визнав неконституційним закон, що мав на меті заборонити участь у виборах для осіб, які обіймали державні посади за часів скиненого президента Хосні Мубарака.

Після оголошення вердикту кількасот людей зібралися на площі Тахрір. Вони протестували проти балотування Ахмеда Шафіка, який був останнім прем’єром в уряді Мубарака, а зараз разом із підтримуваним ісламістами Мохамедом Мурсі претендує на посаду президента Єгипту.
XS
SM
MD
LG