Доступність посилання

ТОП новини

Справу проти видання LB.ua закрили


Прокуратура Києва закрила кримінальну справу за фактом порушення таємниці листування народного депутата від Партії регіонів Володимира Ландіка через його непослідовну позицію. Про це йдеться у повідомленні на сайті прокуратури.

«Прокуратура Києва винесла постанову про закриття кримінальної справи за фактом порушення таємниці листування народного депутата Володимира Ландіка через непослідовність позиції самого заявника, який неодноразово робив суперечливі заяви в пресі», – зазначають у відомстві.

За даними прокуратури, таке рішення ухвалили за результатами перевірки законності порушення та розслідування кримінальних справ стосовно ЗМІ, зокрема, інтернет-видання LB.ua.

«У постанові про закриття кримінальної справи зазначено, що порушення закону з боку інтернет-видання в цій конкретній ситуації не завдало суттєвої шкоди», – йдеться у повідомленні.

У листопаді минулого року журналіст LB.ua сфотографував, як народний депутат Володимир Ландік у сесійній залі парламенту надсилає SMS стосовно долі свого сина Романа Ландіка, який у той момент перебував під судом за обвинуваченням у побитті дівчини.

Саме ця публікація обурила Ландіка і призвела до подання ним заяви у прокуратуру. У LB.ua натомість заявили, що вважають заяву депутата лише приводом для розправи з виданням.

Пізніше керівництво видання оприлюднило відкритого листа, у якому публічно вибачилося перед Ландіком. Водночас сам парламентар попросив прокуратуру припинити кримінальне переслідування видання LB.ua.

18 липня прокуратура повідомила про відкриття проти видання кримінальної справи.
XS
SM
MD
LG