Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України запевняє, що робить усе можливе для звільнення Анхар Кочневої


Із моменту викрадення в Сирії громадянки України Анхар Кочневої понад два місяці тому Міністерство закордонних справ України на постійній основі вживало, вживає і вживатиме всіх необхідних заходів для її звільнення, – повідомив прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров.

В інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» у вівторок дипломат повідомив, що Кочнєву утримує збройне угруповання на території Сирії, та протягом усього часу її утримання в полоні різні представники цього угруповання висувають різні, іноді суперечливі вимоги щодо її звільнення.

«МЗС спільно з ООН, Лігою арабських держав, Червоним хрестом, при залученні понад десяти наших іноземних партнерів провадить постійну
політико-дипломатичну роботу
, спрямовану на звільнення Анхар Кочневої», –
наголосив Олександр Дикусаров.

За його словами, свідченням проведеної роботи МЗС України, зокрема, була відповідна заява представника Держдепартаменту США щодо викраденої українки з різким засудженням дій викрадачів і вимогою негайного звільнення Кочневої.

Із засудженням дій викрадачів виступили й міжнародні недержавні
організації, зокрема Amnesty International та «Репортери без кордонів».

Дипломат нагадав про «наполегливу рекомендацію МЗС громадянам України утриматися від поїздок до Сирії, а співвітчизникам, які вже перебувають там, прийняти відповідне рішення і повернутися на батьківщину».

Як Радіо Свобода вже повідомляло, журналістку Анхар Кочневу викрали в Сирії у жовтні бойовики так званої «Вільної сирійської армії».

Викрадачі журналістки погрожували розправитися з нею, якщо не
будуть виконані їхні вимоги про викуп у розмірі 50-ти мільйонів доларів.

Водночас 17 грудня в інтерв’ю українському телеканалові ТСН сирійські повстанці заявили, що українська влада нічого не робить для звільнення журналістки.

Повстанці також повідомили, що Анхар Кочневу мали стратити 16 грудня, однак вирішили «дати їй другий шанс».
XS
SM
MD
LG