Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську будівлю соціального гуртожитку віддали УПЦ (МП)


Будівля, що перебувала на балансі комунального підприємства «Дніпропетровський міський соціальний гуртожиток», передана у власність дніпропетровської єпархії Української православної церкви (Московського патріархату). Таке рішення ухвалили депутати на сесії дніпропетровської міської ради.

У документі йдеться про приміщення, яке 7 років тому потрапило на баланс міськради, але через брак фінансування так і не було приведене до ладу і перетворене на соціальний гуртожиток.

За словами заступника міського голови Дніпропетровська Ірини Зайцевої, наразі у цій будівлі «не може бути соціальний гуртожиток».

«Півтора року тому до нас звернулися з православної церкви з пропозицією зробити на базі цієї напівзруйнованої будівлі центр для реабілітації для людей, які потребують допомоги», – повідомила Ірина Зайцева.

Раніше посадовці Дніпропетровської міської ради заявляли, що створення соціального гуртожитку в місті вже розпочалося.

В останні два роки УПЦ (МП) зі скандалами вже стала власником трьох суспільно важливих будівель у Дніпропетровську: інтернату для дітей із особливими потребами, органного залу й лікарні. Передання церкві органного залу супроводжувалось протестами.
XS
SM
MD
LG