Доступність посилання

ТОП новини

Павло Балога пообіцяв подати повторну заяву про вихід із фракції «регіонів»


Народний депутат Павло Балога заявив в оприлюдненому в понеділок інтерв’ю інтернет-виданню «Главком», що має намір іще перед наступним пленарним засіданням знову подати заяву про свій вихід із фракції Партії регіонів.

За його словами, попри те, що він далі є у списках цієї фракції, він не бере в її роботі ніякої участі і не голосує разом із нею.

Депутат нагадав, що перша підписана ним заява про вихід із фракції була подана до апарату Верховної Ради, а її копія була викладена в інтернеті, але він продублює її через твердження, що ця заява загубилася.

На його думку, через те, що його статус як народного депутата «підвішений» до розгляду в Конституційному суді, Партія регіонів хотіла б позбавити його мандата саме як представника своєї фракції, «щоб це виглядало для Заходу, що вони своїх б’ють, а не чужих».

Павло Балога нагадав, що на початку роботи Верховної Ради нинішнього скликання вступив до фракції Партії регіонів через домовленість, що в обмін на це проти нього припинять судові процеси, які мали скасувати його перемогу в одномандатному окрузі, – але вступив до неї на один день, уже наступного ж дня подавши заяву про вихід.

Голова Верховної Ради Володимир Рибак направив до Конституційного суду подання щодо відповідності Конституції ухвали Вищого адміністративного суду позбавити повноважень двох народних депутатів, Павла Балогу і Олександра Домбровського, тим часом же обидва депутати далі здійснюють свої повноваження через те, що ухвалу ВАСУ неможливо виконати, не порушивши законодавство.

Вищий адміністративний суд 8 лютого вирішив позбавити повноважень народних депутатів Павла Балогу і Олександра Домбровського. У двох округах, де вони були обрані, 71-му і 11-му, Центральна виборча комісія, за рішенням суду, мала б призначити повторні вибори. Суд після перерахунку голосів вирішив через чотири місяці після виборів, що результати виборів у цих округах встановити неможливо. Це рішення відразу викликало різку критику, зокрема, в ЦВК.

Павло Балога, брат колишнього міністра надзвичайних ситуацій, а нині теж народного депутата Віктора Балоги, був обраний на Закарпатті як висуванець партії «Єдиний центр», перемігши з невеликим відривом кандидата від Партії регіонів. На сайті Верховної Ради він записаний як член фракції Партії регіонів. Олександр Домбровський був обраний на Вінниччині як самовисуванець і не належить ні до якої фракції.
XS
SM
MD
LG