Доступність посилання

ТОП новини

Український активіст, який просив політичного притулку в Росії та Білорусі, повернувся


Микола Кошужко, архівне фото
Микола Кошужко, архівне фото
Голова Дніпропетровської обласної дитячої правозахисної організації «Допоможемо дітям» Микола Кожушко, який просив політичного притулку в Росії та Білорусі, повернувся в Україну, розповів у четвер він сам на прес-конференції у Дніпропетровську.

«Я повернувся в Україну, хоч Російська Федерація і Республіка Білорусь готові були надати притулок, але у зв’язку з тим, що я очолюю дитячу правозахисну організацію, я не можу там залишитися, адже головне завдання об’єднання – допомога дітям», – сказав він.

Голова громадської організації запевнив, що «продовжить боротьбу з корупцією в Дніпропетровську» і відстоюватиме права дітей.

Місяць тому Кожушко вже заявляв Радіо Свобода, що повертається додому, але тоді називав цілком іншу причину: наявність у нього двох небезпечних захворювань і необхідність термінового лікування.

Раніше за фактом замаху на вбивство голови Дніпропетровської обласної правозахисної організації Миколи Кожушка на початку січня правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Кожушко, який є головою дніпропетровської обласної громадської організації «Допоможемо дітям», тоді заявив, що в Україні виникла «реальна загроза його життю» через те, що він займався питаннями, за його словами, незаконного розподілу чиновниками житла для дітей-сиріт і передачі його родичам цих чиновників. У відповідь, заявляє Кожушко, чиновники залякували його й погрожували йому.

Кожушко спершу виїхав до Росії, а потім до Білорусі й попросив політичного притулку в обох країнах.

В Україні, у службі в справах дітей Дніпропетровської міської ради, сказали Радіо Свобода, що співпрацювали з Миколою Кожушком, але його гучні заяви щодо порушень прав дітей не підтверджувались.
XS
SM
MD
LG