Доступність посилання

ТОП новини

Малайзійський лайнер могли збити з території Росії – Кабаненко


Уламки збитого «Боїнга-777», біля Тореза Донецької області, 17 липня 2014
Уламки збитого «Боїнга-777», біля Тореза Донецької області, 17 липня 2014

Літак «Боїнг-777» авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», який впав під Торезом Донецької області, міг бути збитий з території Росії. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив заступник міністра оборони України, адмірал Ігор Кабаненко.

«У цей період у тій зоні наших літаків не було. Протиповітряні засоби нами не застосовувалися. Думаю, що висновки має зробити відповідна комісія за результатами розслідування. Але можна припустити, що це могли зробити з території Російської Федерації», – сказав Кабаненко.

Як повідомив радник керівника МВС Антон Геращенко, пасажирський літак бойовики збили зенітно-ракетним комплексом «Бук», отриманим з Росії.

Сьогодні речник РНБО Андрій Лисенко також повідомив, що бойовики отримали на озброєння зенітну установку «Бук». Вона здатна збивати літаки на великих висотах.

Бойовики угруповання «ДНР», яке Україна визнала терористичною організацією, на своїх акаунтах у соцмережах писали сьогодні про те, що збили ще один український літак. Згодом, після того, як стало відомо, що це був збитий пасажирський лайнер, сепаратисти почали відкидати свою причетність до цього.

Так званий «прем’єр» угрупування «ДНР» Олександр Бородай заяив, що у сепаратистів немає засовів ППО, які можуть збити пасажирський літак. Сепаратист вважає, що це «провокація української сторони».

Зв’язок наземних служб у Києві та Ростові з авіалайнером компанії Malaysia Airlines, зник о 16:20. Літак впав біля Тореза Донецької області.

XS
SM
MD
LG