Доступність посилання

ТОП новини

Москаль: «Завтра ми можемо отримати Придністров’я-2»


Незаконні «вибори» на Донбасі можуть призвести до створення «Придністров’я-2». Таку думку в ефірі «Громадського» телебачення висловив голова Луганської ОДА Геннадій Москаль.

Він розповів, що угрупованням «ЛНР» були ухвалені так звані «закони про вибори глави республіки, депутатів народної ради й центральну виборчу комісію», було надруковано один мільйон бюлетенів, планують відкрити 90 виборчих дільниць.

«Там точиться боротьба між «партією війни» й «партією миру». Хоча «партії миру» дуже мало, більшість людей налаштовані на подальші воєнні дії. Хто переможе: чи «партія війни», чи «партія миру», яка налаштована на переговори хоча б по тому, що у нас спільний газ, спільна вода, спільна електрика, спільний хліб і продукти харчування?» – сказав Москаль.

Він також повідомив, що Росія дозволила відкрити організаторам незаконних «виборів» дільниці у своїх Воронезькій та Ростовській областях.

«На мій погляд, ситуація дуже тривожна, прапор вони вже мають, герб мають, гімн мають, завтра будуть мати «народну раду» як «парламент» і будуть мати главу «ЛНР», – сказав голова ОДА.

На думку, Геннадія Москаля відбувається узаконення самопроголошеної, так званої «Луганської народної республіки», що, на думку України, є терористичним збройним угрупованням.

«У мене нема сумніву, що Росія визнає «вибори», за нею – Венесуела, Північна Корея, Нікарагуа. Вони не виконали ні перші, ні другі Мінські домовленості, зате вони продовжують тримати нас у напрузі», – додав він.

Геннадій Москаль також поскаржився, що на управління капітального будівництва Луганської ОДА сьогодні – нуль, тобто держава не виділяє коштів на відновлення визволених територій.

«Я вважаю, що вибори пройшли, й уряд мав би до цього питання підійти інакше. Люди питають: дайте шифер, дайте скло, дайте компенсацію за знищений будинок. З чого я буду брати кредити? Що я покладу в заставу?» – сказав Москаль.

2 листопада мають відбутися незаконні «вибори» так званих «глав» та «парламентів» угруповань «ДНР» і «ЛНР». Україна, ЄС та США заявили про те, що їхнє проведення суперечить Мінським домовленостям, оскільки ті передбачають, що вибори мають відбутися відповідно до українського законодавства.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що, на думку Росії, ці вибори відповідають Мінському протоколу і його країна визнає їхні результати.

XS
SM
MD
LG