Доступність посилання

ТОП новини

Томбінський: відносини України з Росією – найбільш гаряча тема не тільки європейських обговорень


Ян Томбінський (п) в Івано-Франківську, 13 листопада 2014 року
Ян Томбінський (п) в Івано-Франківську, 13 листопада 2014 року

Україна і її відносини з Росією – це зараз постійна і найбільш гаряча тема всіх європейських, і не тільки європейських обговорень, заявив голова представництва Європейського союзу в Україні Ян Томбінський сьогодні в Івано-Франківську.

Він нагадав, що ситуацію в Україні обговорять у понеділок, 17 листопада, на зустрічі міністрів закордонних справ Європейського союзу. За словами Томбінського, він не береться прогнозувати, що вирішать міністри закордонних справ ЄС, бо «це політична відповідальність міністрів».

Як заявив Томбінський, такі ж обговорення були в рамках зустрічі країн азіатського саміту, це буде темою і зустрічі «Групи 20» в Брісбені в Австралії.

Голова представництва Європейського союзу в Україні Ян Томбінський взяв участь у сьогоднішньому відкритті при Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника Інформаційного центру Євросоюзу.

Як зазначив Ян Томбінський, «центр – це тільки засоби, це можливість отримати інформацію і вивчити, але потрібно перейти до дуже важких системових і економічних реформ в Україні». Він наголосив, що найперше завдання такого центру – надання правдивої інформації, «щоб не працювати з міфами, щоб не бути заручниками неправд чи напівправд».

Згідно з угодою, яку підписали голова представництва ЄС і ректор університету, Європейський союз забезпечуватиме інформаційний центр матеріалами інституцій ЄС. Служба офіційних публікацій Євросоюзу в Люксембурзі і Представництво ЄС надаватимуть документи і матеріали.

Центр, розташований у центрі Івано-Франківська, буде відкритим, його послугами зможуть користуватися не лише студенти і викладачі університету. Тут є офіс, конференц-зал на 80 місць, бібліотека.

Це 19-й інформаційний центр Європейського союзу в Україні.

XS
SM
MD
LG