Доступність посилання

ТОП новини

Британія розпочала лікування важко поранених українських військових


У Великобританію вже прибув перший важко поранений український військовий, якого прийняв на лікування шпиталь імені Королеви Єлизавети, що у Бірмінгемі. Про це йдеться у повідомленні британського Міністерства закордонних справ.

За даними відомства, всього країна готова забезпечити лікування 5 українським солдатам, які потребують реконструктивного хірургічного втручання. Другий український військовий прибуде у Бірмінгем у січні. Того ж місяця команда британських лікарів прибуде у Київ, щоб визначити ще 3 військовослужбовців, які потребують їхньої допомоги.

«Сполучене Королівство підтримує український народ і українську владу, які захищають свою незалежність і працюють у напрямку політичних, економічних та управлінських реформ, життєво важливих для відновлення країни», – заявив міністр закордонних справ Великобританії Філіп Гаммонд. Він наголосив, що хірургічне відділення бірмінгемського шпиталю має великий досвід у лікуванні бойових поранень.

Раніше про готовність забезпечити лікування поранених у бойових діях на сході України військових заявило зокрема керівництво Литви.

XS
SM
MD
LG