Доступність посилання

ТОП новини

Росія: суд скоротив арешт Навального на 5 годин


Російський опозиціонер Олексій Навальний
Російський опозиціонер Олексій Навальний

Московський міський суд скоротив на п’ять годин термін адміністративного арешту російському опозиціонеру Олексію Навальному. Таке рішення суд ухвалив у п’ятницю, 27 лютого.

Відтак, Навальний замість 15 діб проведе під арештом 14 днів і 19 годин і вийде на волю не ввечері, а вдень 6 березня, зазначають у Російській агенції правової і судової інформації. Скоротивши термін арешту, суд врахував п’ять годин, які Олексій Навальний провів у відділенні поліції для складання протоколу.

За словами адвоката Навального Вадима Кобзев, тепер захист планує подати скаргу на арешт Навального до Європейського суду з прав людини. Йдеться про справу про повторне порушення законодавства про мітинги.

Приводом для затримання Олексія Навального стало те, що 15 лютого опозиціонер і його прихильники роздавали у московському метро листівки з інформацією про антикризовий марш «Весна», запланований на 1 березня. 19 лютого Олексія Навального заарештували на 15 діб. На думку судді, опозиціонер порушив порядок агітації, оскільки марш тоді ще не був узгоджений з мерією.

Навальний провину не визнав. За його словами, у листівках містилась інформація лише про вимогу маршу.

Захист Навального розцінив дії поліції і рішення суду як незаконні і подав скаргу.

В Олексія Навального вже є дві судимості – перший умовний термін він отримав у рамках справи «Кировлеса» у 2013 році, другий – наприкінці 2014 у справі «Ів Роше». За Федеральною службою виконання покарань залишається право просити про посилення покарання у разі неодноразового притягнення Навального до адміністративної відповідальності.

Своє кримінальне переслідування Навальний вважає політично мотивованим.

XS
SM
MD
LG