Доступність посилання

ТОП новини

Путін, Лукашенко і Назарбаєв поговорять про Україну


Нурсултан Назарбаєв (л), Олександр Лукашенко (ц), Володимир Путін на зустрічі в Мінську, 26 серпня 2014 року
Нурсултан Назарбаєв (л), Олександр Лукашенко (ц), Володимир Путін на зустрічі в Мінську, 26 серпня 2014 року

В Астані президенти Казахстану Нурсултан Назарбаєв, Білорусі Олександр Лукашенко і Росії Володимир Путін мають намір обговорити ситуацію в Україні. Як повідомили у прес-службі Кремля, зустріч глав держав відбудеться 12-13 березня в Астані.

«Сторони мають намір обговорити стан і перспективи розвитку торговельно-економічної співпраці трьох країн, євразійських інтеграційних процесів – з урахуванням впливу сучасних тенденцій у світовій економіці. Передбачається також обмін думками з актуальних міжнародних питань, передусім ситуації в Україні», – йдеться в повідомленні.

Прес-служба глави Казахстану повідомляє, що проведення тристоронньої зустрічі президентів Олександра Лукашенка, Володимира Путіна й Нурсултана Назарбаєва заплановане в Астані 13 березня.

Очікується, що глави держав розглянуть питання поглиблення взаємної торгівлі й економічної взаємодії трьох країн. «Крім того, президенти обговорять розвиток тенденцій у світовій економіці, а також ситуацію в Україні», – йдеться в повідомленні прес-служби президента Казахстану.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва будь-які звинувачення відкидає. Росія зазначає, що на Донбасі можуть бути російські «добровольці».

Наприкінці лютого – на початку березня 2014 перекинуті з Росії і кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Крим. 16 березня 2014 року на території Криму і Севастополя пройшов так званий «референдум» про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні міжнародна спільнота не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала.

XS
SM
MD
LG