Доступність посилання

ТОП новини

Письменник Андрухович відзначив 55-річчя виставою


Український письменник Юрій Андрухович
Український письменник Юрій Андрухович

Український письменник Юрій Андрухович відзначив 55-річчя виставою «Альберт, або Найвища форма страти», яка була показана у п’ятницю, 13 березня, в Івано-Франківську.

Андрухович є автором текстів цієї вистави, а також виступає у ній як співак та актор разом з львівськими музикантами Уляною Горбачевською і Марком Токарем.

Минулого року літературно-музичний перформанс «Альберт, або Найвища форма страти» за однойменним оповіданням письменника вже показували у кількох містах, а тепер всеукраїнський тур вирішили продовжити.

«Ця сценічна версія оголила певну надзвичайно важливу рису цього тексту – вона полягає, що він відкритий для постійних змін, для постійного додавання ще якихось нюансів, ще якихось епізодів», – сказав Андрухович журналістам.

Наступні покази вистави «Альберт, або Найвища форма страти» відбудуться у Києві та Дніпропетровську.

У 2015 році минає 30 років з часу появи першої книжки Юрія Андруховича «Небо і площі». Найвідоміші його романи – «Рекреації», «Московіада», «Перверзія», «Дванадцять обручів», «Таємниця. Замість роману». Серед останніх творів – книга есеїстки «Тут похований Фантомас» і публіцистичне видання «Євромайдан. Хроніка відчуттів».

XS
SM
MD
LG