Доступність посилання

ТОП новини

Усі знають, що робити на рівні держави, але не на своєму подвір’ї – Васильчук


Як 20-річний депутат Київради рятує аварійний будинок
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:42 0:00

Разом із мешканцями аварійного будинку вимагатиму вирішення проблеми – 20-річний депутат Київради Буділов

Третина новообраних депутатів Київради тепер молодь. Тобто зі 120 обранців – 38 – це політики до 35 років. Багато з них обрані вперше. Близько половини з усіх молодих політиків – представники партії нинішнього мера «Блоку Петра Порошенка «Солідарність», яка набрала найбільшу кількість голосів (43,33%).

Наймолодшому депутату нової Київради Михайлу Буділову – 20 років. Він висувався від «Свободи». Першочерговим завданням для себе називає нове житло для 300 мешканців старого аварійного будинку у Деснянському районі, в його окрузі.

«Гриби у будинку виїли панель. Як взагалі тут можна щось робити? Якому капітальному ремонту воно підлягає?» – обурюється мешканка аварійного будинку Марія.

Близько двох років Михайло Буділов як громадський активіст разом із жителями намагається достукатися до чиновників, аби ті звернули увагу на нелюдьскі житлові умови з грибком та смородом. Проблема не вирішується вже понад 10 років.

Посада депутата дає важелі впливу та нові зв’язки, тому питання пошуку житла для цих людей може нарешті зрушити з мертвої точки, каже Михайло Буділов.

Районом мало хто займався, мало хто сюди з міської влади приходив та працював з людьми. Тому тут дуже багато проблем
Михайло Буділов

«Моя задача буде взяти пані Марію та усіх мешканців і піти разом вимагати. Ми будемо постійно так робити, ми це й робимо зараз. Районом мало хто займався, мало хто сюди з міської влади приходив та працював з людьми. Тому тут дуже багато проблем. Я сам на собі це відчуваю, тому що я тут живу», – каже новообраний депутат Київради Михайло Буділов.

Особливо під час виборів провладні кандидати усі сюди валять. До них тоді й достукатися можна. Після виборів – нікого нема

Мешканці сподіваються на допомогу від новообраних молодих депутатів-активістів. Проте побоюються, що передвиборчі обіцянки перетворяться на порожні слова.

«Особливо під час виборів, ох, провладні кандидати усі сюди валять, не зупинити, як ріка. Страшне. До них тоді й достукатися можна. Після виборів – нікого нема», – каже Марія.

Місцевим проблемам – місцеві механізми вирішення

Місцеві проблеми мають вирішувати депутати місцевого рівня, а не Верховна Рада, президент чи прем’єр-міністр, каже 33-річний новобраний депутат Київради від «Самопомочі» Вадим Васильчук. Він переконаний, самі люди повинні зрозуміти, що саме вони можуть і мають впливати на вирішення місцевих проблем.

Вони не знають, що робити на подвір’ї, в будинку, в об’єднанні цих будинків, у громадах, тому що не мають досвіду. Вони не розуміють, що можуть на це впливати
Вадим Васильчук

«Всі знають, що робити на рівні держави. Вони не знають, що робити на подвір’ї, в будинку, в об’єднанні цих будинків, у громадах, тому що не мають досвіду. Вони не розуміють, що можуть на це впливати. Нехай цим ЖЕК займається чи ще хтось. Зате всі знають, що робити у Верховній Раді, що всі «закралися», що всі туди лізуть тільки «дерибанити», і тому подібне. Коли мешканець села, міста зрозуміє, наскільки все від нього залежить, наскільки він може впливати на ситуацію, і наскільки він може вимагати чогось від депутата, спираючись на його реальні повноваження, тоді ми матимемо зовсім інші результати», – каже Вадим Васильчук.

Серед багатьох завдань у Київраді він хоче, насамперед, сфокусуватись на вихованні молоді. Позашкільна фізична підготовка школярів та студентів і патріотичне виховання – сфери, які розвиватиме. За приклад візьме свій досвід роботи в організації «Спас».

Вадим Васильчук балотується вже вчетверте. На попередніх місцевих та парламентських виборах – не пройшов. Висувався від «Демальянсу».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG