Доступність посилання

ТОП новини

Ефект «запуску» Януковича в публічний простір (огляд преси)


Про ефект і політичні наслідки «запуску» Януковича в публічний простір розповідає газета «День». Видання пише, що Янукович отримав картбланш на озвучення свого бачення того, що відбулося на Майдані. Як так сталось, що президенту-втікачу взагалі дали можливість використати телеміст як інформаційний майданчик? – обурюються газетярі. Адже той допит, який відбувся, став більшою мірою діалогом про політичні події та обставини, а не допитом в розумінні кримінально-процесуального законодавства. Була очевидна непрофесійність з боку Міністерства юстиції, бо спочатку був запит про підозру Януковичу у вчиненні кримінальних злочинів і на цей запит Росія відмовила Україні. Оскільки вона відмовила в цьому запиті, то абсолютно нелогічно було ставити питання і про допит його як свідка на території Росії, стверджує експерт газети. Загалом, як наголошує «День», історія з допитами Януковича демонструє інфантильність, яку може і використовує агресор. Заголовок статті – «Віртуальне правосуддя».

Янукович постійно підглядав у шпаргалку, а на багато питань не знав відповідей, констатує газета «Сегодня». Його вина у трагедії на Майдані очевидна, переконують експерти видання вчені-фізіономісти. З їхніми аргументами газета знайомить у матеріалі «Янукович – про незнання і свої дослідження».

Росія може почати перекидати в Білорусь війська. Про те, чи є загроза вторгнення в Україну, аналізує газета «Сегодня». Видання нагадує, що у 2016 році російська армія провела близько десяти великих міжнародних військових навчань і понад 600, пов'язаних із перевіркою готовності окремих родів військ. У вересні були повномасштабні маневри Південного військового округу, в тому числі і в окупованому Криму. Тут же виникли побоювання підготовки вторгнення в Україну. У наступному році Росія збирається посилити військову співпрацю з Білоруссю, тобто зовсім поруч із українськими кордонами. Експерти газети аналізують, чи варто очікувати атаки, або це банальна «гра м'язами». Стаття називається – «Білоруський маневр».

Державна пенітенціарна служба реформується. Всі її функції перейшли до Мінюсту. Про те, які зміни відбуваються у системі служби виконань покарань і чого можна очікувати від них, розповідає газета «Голос України». Видання інформує, що зміни відбуваються з метою оптимізації та економії коштів, бо останніми роками кількість засуджених зменшилася вдвічі. Нині в Україні майже 62 тисячі осіб перебувають в установах виконання покарань. Це позитивний крок, адже можна спрямувати вивільнені кошти на поліпшення умов в установах виконання покарань, на підвищення зарплат працівників, наголошує експерт «Голос України».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG