Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: принципові розбіжності Київського і Московського патріархатів


Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

Хода нарізно

Цього тижня у Києві відбуваються заходи з нагоди річниці хрещення Київської Русі-України. На хресну ходу вчора зібрались віряни Московського патріархату Української православної церкви (фото та відео), а сьогодні її проведуть очільники Київського патріархату УПЦ зі своїми прихожанами. Також цього року до них приєднається колона ветеранів АТО, з якими будуть іти військові священики. Чому Київському і Московському патріархатам не по дорозі, наші журналісти з’ясовували у цьому матеріалі.

Привернути увагу до ходи у свій вже традиційний спосіб вирішили і активістки Femen. Одна з них вилізла на пам’ятник Київському князеві Володимиру із написом на грудях «Путін вбиває». У заяві організації зазначено, що цей жест символізує розп’яття. «Хода Московського патріархату вулицями Києва – це «тихий марш» кремлівського агресора, після якого можуть прийти танки», – йдеться у заяві руху.

Контратака Саакашвілі

Екс-президент Грузії та екс-голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі не хоче ставати біженцем. У відповідь на інформацію про позбавлення його українського громадянства він опублікував звернення, в якому стверджує: відчуває себе простим українцем, живе в Україні понад 13 років, має лише одне громадянство – українське.

Адвокат політика вже анонсував похід до суду. А понад 400 прихильників Саакашвілі вийшли на столичний Майдан та під стіни президентської адміністрації з вимогою показати указ про припинення громадянства, якого досі на сайті президента не оприлюднили.

На Майдані вимагають «повернути» Саакашвілі українське громадянство (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:41 0:00

15 років болю і приховування фактів

Минуло 15 років від Скнилівської трагедії, яку називають найбільшою катастрофою в історії авіаційних шоу. Тоді святкували 60-річчя 14-го авіаційного корпусу Військово-повітряних сил України і обіцяли видовище – оглядини авіаційної техніки, польоти літаків. Однак за вісім хвилин до 13-ї години навчально-бойовий літак Су-27 впав у натовп глядачів. 77 людей загинули, з них 28 дітей, близько 300 були поранені. Загалом у справі проходили понад півтисячі потерпілих. Чи було незалежним і об’єктивним слідство? Як склались долі обвинувачених? Чи відома на сьогодні причина падіння літака? Про все це тут.

Трагедія у Скнилові. Минуло 15 років (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:07 0:00

«Щасливі діти»

І про милосердя. Не опустити руки, але і допомагати іншим вирішила сім'я переселенців із Донецька. У 2014 році бойові дії на Донбасі змусили сім'ю Абаєвих покинути рідне місто. З двома дітьми вони переїхали до Сум. Вже тут лікарі діагностували у молодшого аутизм. Не знайшовши спеціалізованої установи, Олена і Роман вирішили створити свій центр «Щасливі діти» і допомагати таким же сім'ям із особливими дітками. За півтора роки вони допомогли більше ніж 120 сім’ям. Їхня історія за лінком.

Безвихідних ситуацій не існує!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG