Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Чому на білбордах Порошенка зображений Путін? Реакції на рекламу


Передвиборчий білборд із зображенням президента України Петра Порошенка та президента Росії Володимира Путіна. Київ, 9 квітня 2019 року
Передвиборчий білборд із зображенням президента України Петра Порошенка та президента Росії Володимира Путіна. Київ, 9 квітня 2019 року

Скандал навколо нової реклами Порошенка

«21 квітня. Вирішальний вибір» – плакати із таким написом, а також зображеннями кандидата в президенти України Петра Порошенка навпроти президента Росії Володимира Путіна почали з'являтися на українських вулицях за менш ніж за два тижні до другого туру виборів і спричинили справжній скандал. Чому Путін і де Зеленський? Радіо Свобода зібрало реакції соцмереж.

У виборчому штабі Петра Порошенка заявили, що агітаційні плакати із зображенням російського президента Володимира Путіна є офіційним рекламним продуктом, сплаченим із виборчого фонду кандидата в президенти України. І наголошують: «Путін мріє про слабкого, непідготовленого президента, що дозволить Кремлю взяти Україну під контроль».

Харків, 9 квітня 2019 року
Харків, 9 квітня 2019 року

Вибори-2019: «переможе» чи «програє» економіка?

Порошенко чи Зеленський? Що думають про обох кандидатів українські виборці – це вони скажуть 21 квітня, проголосувавши у другому турі виборів президента України. А от що «подумає» про них українська економіка? Чи поліпшаться умови для малого та середнього бізнесу, як зміниться економічне зростання, як зреагують на результати виборів іноземні інвестори? Радіо Свобода поставило ці запитання експертам і представникам західного бізнесу в Україні.

Далі коротко:

  • Під час акції біля офісу кандидата в президенти України Володимира Зеленського в Києві сталася сутичка. Через те, що невідомі вирвали декілька плакатів в учасників акції «Вийди слуга народу до народу». У поліції повідомили, що двох людей затримали за спробу провокації.

У Львові спробували відмовитися від пластикових торбинок

Вісім великих торгових мереж у Львові, а це 17 супермаркетів і понад 100 крамниць, «оголосили бій» одноразовим поліетиленовим мішечкам. У місті розпочалася просвітницька кампанія «Без поліетилену», мета якої – зменшити використання пластикових мішечків і популяризувати альтернативні багаторазові торбини для пакування продуктів. Як львів'яни сприйняли ініціативу і чи готові вони відмовитись від поліетилену?

Наука і бізнес борються зі старінням

Із початку XXI століття середньосвітова тривалість життя зросла на 5 із половиною років до 72-х, а приблизно в двох десятках країн вже перевищила 80-річний рубіж. До 2050 року, як очікують науковці, число довгожителів, старших за 80 років, у світі більш ніж потроїться – їх стане 447 мільйонів. Але максимальний вік людей все одно рідко коли перевищує 115 років. Багато вчених і бізнесменів намагаються подолати цю межу, перемігши старіння і хвороби, пов’язані з ним. Інші прагнуть вигадати способи – навіть із віком – залишатися здоровими максимально довго. Що у них виходить, а що – ні?

Дбайте про своє здоров’я і отримуйте радість від життя!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG