Доступність посилання

ТОП новини

Київрада підтримала створення ландшафтного заказника в Протасовому Яру


Активісти зазначили, що заказник буде створений на обох схилах Протасового Яру
Активісти зазначили, що заказник буде створений на обох схилах Протасового Яру

Київська міська рада підтримала рішення про створення ландшафтного заказника на території Протасового Яру – про це повідомив міський голова Віталій Кличко, а також громадська організація «Захистимо Протасів Яр».

Рішення підтримали 85 депутатів Київради.

«Створення заказника – це вшанування пам’яті Романа Ратушного і свідчення того, що його справа і справа багатьох киян, які боролися за цю зелену зону, була не марною», – прокоментував Кличко.

Громада Протасового Яру привітала це рішення, оприлюднивши фото свого очільника Романа Ратушного, який загинув у ході бойових дій у червні. Активісти зазначили, що заказник буде створений на обох схилах яру.

«Ми свідомі того, що це лише початок. Що одним рішенням на папері заказник не створити. Ми готові і ми будемо працювати над реалізацією цього рішення. Ми будемо відстоювати це рішення, якщо буде потрібно. Попереду — багато роботи з упорядкування і розвитку Протасового Яру. Але важливий крок до мрії киян і Романа Ратушного уже здійснено», – заявила громадська організація.

14 червня громада «Захистимо Протасів Яр» у Києві повідомила про загибель свого лідера, голови однойменної громадської організації 24-річного Романа Ратушного в бою під Ізюмом 9 червня.

Читайте також: Кличко просить Київраду створити ландшафтний заказник «Протасів яр» у пам’ять про Романа Ратушного

Роман Ратушний – громадський активіст, найбільш відомий активною протидією забудові Протасового Яру у Києві. Він неодноразово повідомляв, що отримував погрози через свою діяльність.

У січні 2022 року Касаційний господарський суд Верховного суду відхилив касаційну скаргу компанії «Бора» щодо ділянки в Протасовому Яру, визнавши договір оренди між нею й забудовником «Дайтона-груп» недійсним.

Це було останнє з низки судових рішень на користь громади Протасового Яру, яка на чолі з Романом Ратушним захищала цю історичну місцевість у Києві від забудови.

XS
SM
MD
LG