Доступність посилання

ТОП новини

Влада вирішила виступити проти старої частини політбомонду (огляд преси)


Київ – Газета «День» стверджує, що деякі представники чинної влади, котрі не вельми задіяні в підкилимній боротьбі десятирічної давнини, вирішили позбутися негласного консенсусу всередині верхівки політбомонду. І почати все якщо не з чистого, то з нового аркуша. А для цього вони пішли проти «старої» частини еліти, узявши за основу найрезонанснішу справу в історії України.

Легалізувавши «плівки Мельниченка», вони практично відкрито натякнули на те, що компромат на велику частину представників кучмівського часу тепер в їхніх руках. Однак, як зауважує видання, якщо процес завершиться виправданням Кучми чи засудженням його умовно, нинішню владу можна вважати такою, що програла. Заголовок статті «Шанс для очищення».

В цьому ж числі «День» стверджує, що впродовж усього року влада нагадувала вершника без голови, що скаче на чолі ескадрону: вона то «розробляла» рішення, то вносила їх у Верховну Раду, то звідти забирала.

Це, зокрема, стосується й замороженої нині «пенсійної реформи», яка, за зізнанням влади, може спровокувати соціальний вибух. Головною проблемою пенсійної реформи визнано її «непопулярність». Тобто, населення ніяк не може второпати, чому воно має працювати більше в той час, як багатії не платять податків зі своїх прибутків, офшорів, а влада уже навіть не повинна декларувати свої статки.

У матеріалі «Країні потрібні реформатори» видання наголошує, що в Україні не стало більше ані дієвості, ані ефективності, ані результативності, не кажучи вже про відповідальність.

Термін дії квот на експорт зерна мав закінчитися 31 березня, однак вчора Кабмін вирішив продовжив квотування до 1 липня. Як коментує останні урядові рішення експерт «Газети по-українськи», подібні обмеження працюють проти інтересів вітчизняних аграріїв, бо вони втрачають по 50 доларів на кожній тонні. Більше того, держава хоче створити одного трейдера на ринку зерна, щоб концентрувати надприбутки. Про негативні наслідки експерти попереджають у рубриці «Коментарі».

На українському ринку електронних грошей досі немає закону, який би регламентував його діяльність, натомість багато підкилимної боротьби, переконує газета «Україна молода». Боротися є за що. За неофіційними даними, обсяг ринку становить від 1,6 до 2 мільярдів гривень у рік. Причому приростає він доволі швидко: щороку збільшується на 20-30 відсотків. Більше про ситуацію на ринку йдеться в матеріалі «Гроші без правил».

Вже три місяці українці не можуть отримати виплати за лікарняними листками, декретними відпустками і пологами. Мільйонні борги Фонду соціального страхування з тимчасової непрацездатності досі не погашені,тому лікарняні листки оплачуються лише за перші п’ять днів хвороби. «Ізвєстія» в Україні» з’ясовували, чому склалася така ситуація, наскільки великі борги і коли люди почнуть отримувати гроші. Про це йдеться в статті «Хворіти нешкідливо».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG