Доступність посилання

ТОП новини

Юрій Кармазин в інтерв”ю для Радіо Свобода: “Одеса нині стала заручницею російських та українських кланів”


Юрій Кармазин в інтерв”ю для Радіо Свобода: “Одеса нині стала заручницею російських та українських кланів”

Одеса, 11 квітня 2001 - Одеський морський торговельний порт знову згадують у засобах масової інформації Одеси. Це і невипадково. Крім великого нового готелю, проживання у якому є недоступним для звичайного громадянина України, неоднозначну реакцію серед мешканців викликав і факт запровадження в дію газового терміналу.

Власну точку зору з приводу згаданого терміналу має і голова парламентського комітету з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією, народний депутат України Юрій Кармазин.

На його думку, запуск у дію газового терміналу є брутальним порушенням природоохоронних норм.

Говорить Юрій Кармазин:

“Це величезний злочин проти населення причорноморського міста і проти населення України. Я інакше це не можу кваліфікувати. У цьому винні начальник порту Микола Павлюк та міський голова Руслан Боделан.

Газовий термінал розташовано у серці Одеси, і він загрожує безпеці громадян. Дивним було те, що згоду на це дала сесія міської Ради “заднім числом” – після того, як будівництво об”єкту тривало вже досить активно. Щоб з цим погодитися, слід повністю не поважати мешканців міста.

Зараз в районі Іллічівська відбувається фактично те ж саме. Я знаю, як викручуються руки людям, щоб це зробити.

Я думаю, що такі екологічно-небезпечні об”єкти, які діють нині в центрі Одеси ( на додаток до Припортового заводу) роблять мешканців міста заручниками тих людей, які ніяк не наїдяться грошей...”

Юрій Кармазин погодився з існуючою думкою про те, що компанії “Лукойл” та “Сінтез Ойл” особливо активно зайняли позиції у причорноморському місті одразу після минулих виборів міського голови, коли від влади, за допомогою Кіровоградського обласного суду, усунули Едуарда Гурвіца.

Юрій Кармазин далі:

“Фактично, одразу представники цих компаній посіли досить поважні посади. Один з її представників став заступником голови арбітражного суду. Ще один був заступником одеського міського голови. Вони пішли нині на виселення конкурентів з автозаправок міста, знищуються конкуренти під приводом того, що у них, ніби-то, не оформлено відведення землі, хоча люди побудували автозаправки і вже вклали гроші... У Одесі добре знають про конфлікт мерії з підприємством “Веста” з цих питань.

Цей перерозподіл власності триває і, на мій погляд, це вже не є просто політикою комерційної фірми – це велика політика проти України, повзуче захоплення її власності, перебирання влади з боку нашого північного сусіда.

Зараз вже чітко зрозуміло, чому Руслан Боделан ще на посаді губернатора блокував побудову Южненського нафтового терміналу. Тому і блокував, що треба було пролобіювати інтереси цих компаній.

Якби ми мали незалежний Южненський нафтовий термінал, Україна б заробила величезні гроші в доларах для відновлення економіки. Ми б завантажили роботою і Одеський, і Херсонський нафтові заводи. Це не було зроблено своєчасно. Як наслідок, Херсонський нафтопереробний завод, фактично, нині під контролем іноземної держави. У такому ж становищі і Одеський нафтопереробний. Таким чином, актуальність нафтотерміналу зменшується.

Я вважаю, що це злочин проти національної безпеки України. Я неодноразово ставив ці питання, але, на жаль, немає в державі достатньо патріотів серед владних мужів, від яких це залежить – зокрема, від адміністрації Президента України.

Одеса нині стала заручницею російських та українських кланів, які ніяк не нажеруться...”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG